Vasárnap 24.03.2019 | Névnap: Gabriel
Language:
SVK | ENG | HU

Tartós fenntarthatóság

Tartós fenntarthatóság a TP Nitránál

Környezetvédelmi hozzáállás

A természeti források és az energia felhasználása költségnövekedéshez és az életkörnyezet további terheléséhez vezet. Ezen összefüggések megértése újabb megoldások keresésére késztet bennünket az anyagi források és az energia fogyasztás csökkentése érdekében. A mindennapi működéssel kapcsolatos energiafogyasztás, a hulladéktermelés és a CO2 kibocsátás , kívánatos, alacsony szinten tartása érdekében a környezetvédelmet segítő modern technikai berendezések és innovációkba történő befektetések mellett vállaltunk kötelezettséget. A környezetre irányuló negatív hatások csökkentését a TP Nitránál a hulladék felhasználásával, modernizációval, és a munkafolyamatok tökéletesítésével érjük el.

Energia takarékosság

Jóllehet, a logisztikai szolgáltatások kivitelezése energetikailag nem igényes tevékenység, a TP Nitránál folyamatosan figyeljük és optimalizáljuk a gáz és villanyáram fogyasztást, ezzel javítani kívánjuk az energetikai hatékonyságot azon területeken is, melyek elsődleges tevékenységükkel nem függnek össze. Az energiatakarékosságra irányuló intézkedéseink közé tartozik a kisfogyasztású világítás bevezetése, modern, takarékos hűtőberendezések és légtechnikai berendezések használata, valamint gyorskapuk beszerelése, melyek minimalizálják a meleg és hideg levegő érintkezését és az azt követő energia veszteséget.


Üvegházhatású gázok kibocsátása

Az elfogyasztott villanyenergia termelésénél és a közlekedésnél a fosszilis üzemanyagok elégetésével keletkező széndioxid (CO2) talán a logisztikai tevékenységgel összefüggő legjelentősebb üvegházhatású gáz. A légtérbe történő alacsonyabb CO2 kibocsátás pozitív eredményeit elsősorban azzal érjük el, hogy hangsúlyt fektetünk az áramfogyasztás csökkentésére, a szállítók iránti feltételek fokozatos szigorítására, és hogy előnyben részesítjük azon járműveket, amelyek megfelelnek az EURO 4 és EURO 5 kibocsátási normának.

 Kérjük töltse, ki melyik szolgátatásunkról kér információt.
© 2010 TOPTRANS EU, Rt. - TP Nitra fióküzeme, Minden jog fenntartva.